U bent hier

Whiskyclub

Whiskyclub Friends of the Quaich, hoe het allemaal begon...:

Welkom bij whiskyclub 'Friends of the Quaich' (Whiskyclub van het jaar). U kan hier zowel informatie vinden over whisky ( nieuws, geschiedenis, productieproces, proeven, aromawiel,weetjes, beroemde uitspraken, tasting notes, enz.) als info over onze whisky club (wie zijn we, activiteiten, blogs, enz.)

Want, zeg nu zelf..., er is toch niets leuker dan met gelijkgestemden positief bezig te zijn rond een gemeenschappelijk thema?

Iedereen is wel eens lid geweest van één of andere club. En u herinnert zich toch ook nog wat daar zo leuk aan was, niet? Het gevoel erbij te horen, gezamenlijk dingen te realiseren, erover praten met vrienden, dingen organiseren, ontspannen, allemaal zaken die eigen zijn aan een club.

 

Dit was voor ons de motivatie om eind 2010 met enkele vrienden te starten met een heuse whiskyclub. We hadden ook kunnen aankloppen bij één van de vele reeds bestaande whiskyclubs, maar wellicht was de durf niet groot genoeg om met onze beperkte kennis kleur te moeten bekennen tegenover de meer ervaren whisky rotten...

Daarnaast hadden de stichtende leden wél enige ervaring in het vormgeven van leuke initiatieven, was er kennis voor het bouwen van een website, hadden we een ervaren relatie die ons initiatief wou steunen ( dankjewel Geert De Clercq - Whisky World, Lochristi), zagen onze lieftallige echtgenotes ons plan wel zitten, basis genoeg dus om er eens een 'goede lap op te geven...'!

Vandaag zeggen we, niet zonder enige trots, dat onze whiskyclub een feit is!

In hartje Vlaanderen, vlakbij Gent ( België - Laarne - Destelbergen - Lochristi - Oostakker en omstreken ) bieden wij u de gelegenheid om samen met ons verder vorm te geven aan dit initiatief. En ja, we zijn op zoek naar leden, met veel of weinig kennis over whisky, maar vooral met een gezond gevoel voor humor, enthousiasme en goede wil om samen met ons onze club te maken tot een plek waar het plezant vertoeven is en waar we onze kennis over whisky verder kunnen uitbouwen.

Als aanwezige op onze Whisky Tastings of andere Whisky Events zal u kennismaken met een variëteit aan whisky uit diverse landen en regio's, single malt of verfijnde blended.

Vanuit de club kunnen we net dat ietsje meer dat anders als eenzame whisky genieter helaas niet haalbaar is. Want laat ons eerlijk zijn, whisky kopen is een leuke maar vrij dure hobby...

Voelt u zich aangesproken?

Schrijf je dan, volledig vrijblijvend, in voor een van onze volgende activiteiten en misschien word je binnenkort wel lid van whiskyclub in hartje Vlaanderen, 'Friends of the Quaich'!

Copywright (c) 2016 by Friends of the Quaich